gesloten van 26/12 t.e.m. 08/01

9 december 2020

Royal enfield lanceert een geheel nieuwe cruiser, de Meteor 350

  • Royal Enfield introduceert de geheel nieuwe Meteor, een cruiser geschikt voor het A2 rijbewijs en leverbaar vanaf Q2,
  • Ontstaan uit de unieke samenwerking tussen de twee, state of the art, tech centres in Bruntingthorpe in de UK en Chennai,
  • Voorzien van een compleet nieuwe krachtbron en frame die beide veel vertrouwen geven en opvallen door hun verfijnde
  • Leverbaar in 7 kleuren en 3 verschillende uitvoeringen, Fireball, Stellar en
  • Uniek in deze klasse is het compleet nieuwe Royal Enfield Tripper TBT (Turn By Turn)

Ontwikkeld in samenwerking met Google Maps Platform en standaard op elke Meteor.

  • Gelijktijdig ontworpen en ontwikkeld met de Meteor zijn de originele Royal Enfield

Woensdag, 9 december 2020 – Royal Enfield, de wereldleider in het midden-motorfietssegment (250 cc-750 cc), kondigt vandaag de Europese lancering aan van zijn geheel nieuwe cruiser, de Royal Enfield Meteor. De Meteor voegt een nieuwe, opwindende dimensie toe aan het steeds sterker wordende assortiment van het merk.

De nieuwe Meteor erft zijn naam van een andere iconische Royal Enfield motorfiets uit de jaren vijftig. De aan het einde van 1952 geïntroduceerde Meteor was een prachtige touringmotor met een reputatie die de tand des tijds heeft doorstaan. De geheel nieuwe Royal Enfield Meteor ‘easy-cruiser’ draagt de kenmerkende styling van Royal Enfield maar heeft veel nieuwe features waardoor het voor deze tijd al net zo’n prachtige motorfiets is als zijn naamgenoot.

In zijn commentaar op de lancering van de Royal Enfield Meteor zegt Siddharta Lal, Managing Director van Eicher Motors: “De Meteor is een uiterst verfijnde, gemakkelijke en toegankelijke cruiser. Het is een charmante combinatie van klassieke cruiser-styling met moderne mogelijkheden. We wilden een motorfiets bouwen die een geweldige cruise-ervaring kon garanderen voor zowel nieuwe als ervaren rijders. De Meteor is daar perfect voor. Hij is gemakkelijk, zeer comfortabel met een uitstekende ergonomie, en absoluut plezierig voor dagelijks gebruik, terwijl hij ook geweldig is in de stad. De balans van de motor, de wendbaarheid en de opgewaardeerde remmen resulteren in een ongeëvenaarde rijervaring. De Meteor wordt geleverd met de Royal Enfield Tripper, een handige turn-by-turn navigatiepod die gekoppeld kan worden met de Royal Enfield App. We hebben veel tijd en moeite gestoken in het eenvoudig en intuïtief maken van de navigatie met plaatselijke Google Maps integratie. Op een duidelijke manier geeft het de rijder alle informatie die nodig is om de juiste beslissing te nemen op de weg. Het is niet opdringerig en zorgt niet voor te veel afleiding. Het is veruit de beste navigatieondersteuning voor gemotoriseerde tweewielers. Al met al is de Meteor een goed gebalanceerde, super verfijnde motorfiets”

De Meteor 350 is ontworpen en ontwikkeld door de getalenteerde teams van ontwerpers en ingenieurs die gevestigd zijn in de twee ultramoderne technische centra van Royal Enfield, in Chennai, Tamil Nadu, en

Bruntingthorpe, Verenigd Koninkrijk, en is een onmiskenbaar aantrekkelijke motorfiets. De kwaliteit van de totale motorfiets is naar een compleet nieuw niveau getild zodat er een zeer moderne en verfijnde motorfiets is ontstaan met het behoud van het allesbepalende Royal Enfield DNA.

Met een 349 cc lucht-oliegekoelde ééncilindermotor genereert de Meteor 20,2 pk en 27 Nm koppel bij 4.000 toeren per minuut, wat resulteert in een ruim voldoende koppel bij lage toeren, wat een fundamenteel kenmerk is van een cruiser. De nieuwe krachtbron, die voorzien is van een balansas, biedt een soepele en beschaafde rijervaring, terwijl er veel zorg is besteed aan het behoud van die essentiële 'thump' van de Royal Enfield krachtbron. De gasrespons van de elektronische brandstofinjectie is geoptimaliseerd voor een betrouwbare start en een moeiteloze, lineaire acceleratie. Voor het bedieningsgemak heeft de motor een 5-versnellingsbak, waarbij de vijfde versnelling een overdrive is voor stressvrij en zuinig rijden op de snelweg. Daarbij is de versnellingsbak voorzien van een 7- plaatskoppeling voor gemakkelijk schakelen in de bebouwde kom.

De verlichting voor en achter van de Meteor combineert de strakke, eigentijdse uitstraling van LED verlichting achter met de efficiënte en tijdloze uitstraling van een uitstekende Halogeen koplamp. De complete bediening vanaf het stuur en de daar bijbehorende (draai)stuurschakelaars zijn van topkwaliteit met een zachte knipoog naar het verleden.

Alle Meteor modellen zijn standaard voorzien van lichtmetalen velgen en tubeless-banden, met een 100/90–19” aan de voorzijde en een 140/70-17-band aan de achterzijde. Voor zien we een 300mm remschijf en achter een 270mm remschijf gecombineerd met een twee-kanaals ABS. Een compleet nieuw instrumentenpaneel combineert de tijdloze elegantie van een analoge snelheidsmeter met ‘ouderwetse’ naald met de functionaliteit van een LCD- display voor essentiële zaken zoals een versnellingsindicator, brandstofmeter, klok en tripmeter.

Voor het eerst te zien op de Meteor is de nieuwe TBT (Turn-By-Turn) navigatiepod, bekend als de Royal Enfield Tripper, een zeer nauwkeurig navigatiesysteem voor real-time routebeschrijving, in samenwerking gebouwd met Google Maps Platform. De Tripper geeft de beste route weer om een bestemming te bereiken met behulp van de tweewieler-navigatie van Google Maps. Een primeur op een Indiase motorfiets. De Tripper is via de Royal Enfield App gekoppeld aan de smartphone van de rijder en is eenvoudig, duidelijk en efficiënt en geeft de vereiste informatie, terwijl hij discreet en onopvallend blijft. Een USB-poort is ook onopvallend onder het stuur gemonteerd om het opladen onderweg mogelijk te maken. De USB-poort is uiteraard ook te gebruiken om onderweg te kunnen laden.

De Royal Enfield Meteor zal beschikbaar zijn in 3 edities, - de Fireball, de Stellar en de Supernova. De Fireball, verkrijgbaar met een levendige rode of gele benzinetank en bijpassende striping op de velgen, is voorzien van zwarte accenten en zwarte krachtbron, die is afgewerkt met machinaal bewerkte koelvinnen. De Stellar, met eigentijdse rode, blauwe of matzwarte tank en bijpassende carrosseriedelen, wordt geleverd met een verchroomd stuur en uitlaat plus een comfortabele rugleuning voor de duopasssagier. Last but not least de Supernova, voorzien van een tweekleurige blauwe of bruine benzinetank met bijpassende kleurdelen. De Supernova is tevens extra voorzien van machinaal bewerkte velgen, een luxe zadel en een windscherm.

Een reeks aan exclusief ontworpen en ontwikkelde originele Meteor accessoires zijn leverbaar voor de toekomstige bezitters. Denk daarbij aan functionele accessoires zoals duo-rugsteunen, touring windschermen, robuuste motor-

en carterbeschermers, zijkoffers/tassen maar ook klassieke en verfraaiende accessoires inclusief diverse uitlaatdempers en schitterende touring zadels. Alle zijn voorzien van 3 jaar garantie. Naast accessoires voor de motorfiets is er ook gedacht aan de rijder zoals rijkleding, T-shirts en lifestyle accessoires.

Voortbouwend op het uitzonderlijke succes van de Twin 650's en de Himalayan modellen, heeft Royal Enfield een bewezen track record in het uittekenen van nieuwe segmenten binnen de Europese motorrijdersmarkt. Het identificeren van tekortkomingen in zeer competitieve omgevingen en vervolgens het vertrouwen hebben om producten te ontwerpen en te leveren die marktleider kunnen worden in het segment, is Royal Enfield niet vreemd.

De Meteor is gericht op een breed spectrum van rijders. Van daily commuters tot weekend cruisers, van A1 naar A2 opstappers tot herintreders maar ook studenten, starters en ervaren motorrijders. Een veelzijdige motor die ontworpen is voor zowel stadsverkenning als landelijk ontdekkingsreiziger.

Vooruitlopend op de komst van de Meteor naar de Europese markt in Q2, 2021, zei Arun Gopal, Head of Business Markets EMEA: "Een van de kerndoelstellingen van Royal Enfield is om zoveel mogelijk mensen te laten kennismaken met het motorrijden, en wij zien onze producten als een hulpmiddel bij dat proces. De introductie van de Meteor versterkt onze reputatie voor het bouwen van motoren die aantrekkelijk, toegankelijk en benaderbaar zijn voor een brede doelgroep.

De Meteor is een motorfiets die voldoet aan de behoeften van zijn doelgroep in een tijd waarin zelfvoorzienend reizen noodzakelijker en aantrekkelijker is dan ooit tevoren. In een tijd waarin mensen motorrijden als een levensvatbare reisoplossing zien - wij geloven dat Royal Enfield daar een antwoord op heeft gegeven".

#Missoutonnothing #RoyalEnfield #PureMotorcycling #RidePure #TheMeteor #CruiseEasy

Royal enfield lanceert een geheel nieuwe cruiser, de Meteor 350

Royal Enfield Concept Store - de grootste van Europa!

Royal Enfield Antwerpen
Jarno Motors BV
Industrielaan 5 Unit 1
2950 Kapellen
(Industrieterrein Bosduin)
BE0719.810.967
+32 (0)3 535 12 71
+32 (0) 468 05 13 06 (Whatsapp)
Di. tot vrij. :
9.30 -12.30 en 13.00 - 18.00

Zaterdag:
10.00 tot 16.00

Zondag & maandag gesloten.

• Showroom buiten de openingsuren kan op afspraak.
© Wowart.
bookmarkphone-handsetmap-marker